Üretim

Parçalama

 
Sıcaklık ve pH değerlerine bağlı olarak dinlendirme işlemine son verilen karkaslar çeyrekleme ünitesine alınır. Burada 2 kol ve 2 but olacak şekilde 4 parçaya bölünen karkaslar parçalama ünitesi depolarına alınır.  Parçalama ünitesine alınan kol ve but, kıymetli etlerine ayrılır. Parçalama işlemi: kaba parçalama, söküm ve trimming basamaklarından oluşur. Parçalama işlemi tamamlanan kıymetli etler, vakum poşetlerine konularak paketleme ünitesine aktarılır. Paketleme işlemi 5 aşamada gerçekleştirilir. Bunlar: vakum, shrink, kurutma, tartım/etiketleme, kolilemedir. Kolilenen Saray Çiftliği Taze Et Kemiksiz ürünleri, 0-4°C’lik sevkiyat dopalarına alınır. Şayet ürünler şoklu sevk edilecek ise -35°C’de şoklanarak -18°C’deki şoklu ürün muhafaza depolarına alınır. Saray Çiftliği Taze Et Kemikli ürünleri ise kefenlenerek sevk edilir. Sevkiyat sırasında frigofrig araçlar kullanılır ve soğuk zincirin kırılmaması sağlanır