Et ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

  • Etin pişerken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun.
  • Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin.
  • Izgara yapılan etin öncelikle yağ ve sinirlerinden arındırılmış olmalı. Ayrıca lezzetli ve yumuşacık etler için, pişirilmeden birkaç saat önce sadece yağ ile ya da çeşitli soslarla marine edilmeliler. Izgara yapılacak yiyeceklerin ızgaraya yapışmaması için iyice ısınmasını beklemelisiniz.
  • Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir.
  • Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin. Çünkü çatal batırılınca etin suyu akacağından sertleşir.
  • Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin.
  • Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun.
  • Biftek, pirzola gibi etleri pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletinn
  • Dondurucuda ki etlerin yapışmaması için pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce her dilimin aralarına yağlı kağıt yerleştirirseniz birbirlerine yapışmalarını önlersiniz. Böylece her seferinde gerekli olduğu kadarını alır, gerisini dondurucuda bırakabilirsiniz.

Süt ve Süt Ürünleriyle İlgili Püf Noktaları

  • Peyniri daha kolay rendeleyebilmek için kesmeden önce bıçağı soğuk su ile yıkarsanız peyniri daha rahat dilimleyebilirsiniz. Peyniri rendelerken dağılmasını önlemek için 15 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra rendeleyin. Üzeri kuruyan peyniri yumuşatmak için, kullanmadan önce bir süre sütün içinde bekletin.
  • Kurumuş ya da parçalanmış kaşar peynirlerini küçük karelere bölerek bir kavanoza doldurun. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin. Bu şekilde yumuşayacak olan peynirlerinizi özellikle yemeklerde kullanabilirsiniz.
  • Süt veyoğurt gibi malzemeleri sıcak yemeklere ilave edecekseniz, yemeği kaynatmamaya özen gösterin.
  • Yoğurt ile hazırladığınız terbiyeleri yemeklerde yoğurdun kesilmemesi için mutlaka yemeğin sıcak suyundan bir kepçe kadar içlerine yedirerek ılındırın ve yemeğe ekleyin.


Kaloriler

  • Biftek (ızgara) 100 gr. 278 kalori
  • Kuzu (yağlı ızgara) 100 gr. 282 kalori
  • Kuzu Ciğeri (yağda) 100 gr. 232 kalori
  • Salam 100 gr. 446 kalori
  • Sosis 100 gr. 295 kalori
  • Yumurta 1 Adet 80 kalori
  • Yoğurt 100 gr. 95 kalori
  • Süt (yağlı) 100 gr. 68 kalori
  • B.Peynir (yağlı) 100 gr. 275 kalori
  • K.Peyniri (yağlı) 100 gr. 413 kalori
  • Tereyağı 28 gr. 206 kalori
  • Sucuk 100 gr. 452 kalori
  • Kıyma 100 gr. 202 kalori
  • Yağsız kıyma 100 gr. 118 kalori
  • Ayran 100 gr 37 kalori
  • Lor peyniri 100 gr. 85 kalori
  • Krem peynir 100gr. 349 kalori
  • Tulum peyniri 100gr. 257 kalori
  • Dil peyniri 100 gr. 290 kalori